medailleslider
16-20 OKTOBER 2013

48 spelers uit de wereldtop nemen deel aan het tornooi. Zij worden ingedeeld in 16 groepen van telkens 3 spelers. De groepen worden aangeduid met de letters A tot P.

Voor het overzicht van de groepsindeling, klik hier.

Voor het overzicht van de wedstrijden klik hier.

Wedstrijden WK Driebanden Antwerpen 2013

Yellowballbluekopie
Whiteballbluekopie
Redballbluekopie
WK DRIEBANDEN ANTWERPEN 2013
HOME
WEDSTRIJDEN
SPELERS
TICKETS
CONTACT
ORGANISATIE
merckx

Foto: Eddy Merckx © Kozoom

dag1
dag2
dag3
dag4
dag5
ceulemans

Foto: Peter Ceulemans © Kozoom

website by www.intertext.be | All rights reserved

Woensdag 16 oktober: een eerste topdag

48 spelers uit 21 landen, een knappe openingsceremonie, spannende wedstrijden en meer dan 900 toeschouwers: ziehier de ingrediënten van de eerste tornooidag in het ronduit prachtige decor van de Lotto Arena. Klik hier voor het ATV-verslag.

Het was Jean-Claude Dupont, voorzitter van de Union Mondiale de Billard (UMB), die klokslag 14 uur het 66ste Wereldkampioenschap Driebanden voor geopend verklaarde. Even voordien had organisator Ludo Dielis alle aanwezigen welkom geheten en zijn welgemeende dank uitgesproken voor het feit dat dit WK, na 39 jaar, opnieuw in de Scheldestad mocht plaatsvinden. Nota bene in het jaar waarin Antwerpen de titel van Europese Sporthoofdstad draagt. Wat volgde was een feeërieke openingsceremonie waarbij alle deelnemende landen en alle spelers aan het publiek werden voorgesteld.

Ook sportief was de openingsdag meteen een voltreffer. In de eerste reeks van vier wedstrijden ging bijzondere aandacht naar de partij tussen regerend wereldkampioen Eddy Merckx en Peter Ceulemans. Merckx haalde het in 34 beurten met 40-24 van zijn nochtans zeer verdienstelijk spelende opponent.

Een andere aandachtstrekker was de match tussen de twee Nederlanders, drievoudig wereldkampioen Dick Jaspers en Jean-Paul de Bruijn. Hier was het Jaspers die met 40-28 in 27 het laken naar zich toetrok.

De andere Belgen die vandaag aan de slag gingen waren Jozef Philipoom, Eddy Leppens en Roland Forthomme. Philipoom haalde het met 40-28 in 30 van de Egyptenaar Khaled Salem. Leppens moest zijn meerdere erkennen in de Colombiaan Huberney Catano: 16-40 in 22. Forthomme nam met 40-13 in 16 beurten de maat van de Amerikaan Michael Kang.

Donderdag 17 oktober is het onder meer uitkijken naar de eerste wedstrijd van Frédéric Caudron tegen de Italiaan Andrea Bitetti.

© Kozoom - Harry Van Nijlen

WO 16/10 DO 17/10 dag2 VR 18/10 dag3 ZA 19/10 dag4 ZO 20/10 dag5