medailleslider
16-20 OKTOBER 2013
Yellowballbluekopie
Whiteballbluekopie
Redballbluekopie
WK DRIEBANDEN ANTWERPEN 2013
HOME
WEDSTRIJDEN
SPELERS
TICKETS
CONTACT
ORGANISATIE

Wedstrijden WK Driebanden Antwerpen 2013

dag1
dag2
dag3
dag4
dag5

48 spelers uit de wereldtop nemen deel aan het tornooi. Zij worden ingedeeld in 16 groepen van telkens 3 spelers. De groepen worden aangeduid met de letters A tot P.

Voor het overzicht van de groepsindeling, klik hier.

Voor het overzicht van de wedstrijden klik hier.

CAUDRON

Foto: Frederic Caudron © Kozoom

kostasidokas

Foto: Filippos Kasidokostas © Kozoom

Derde keer goede keer!

PodiumMet de uitreiking van de diamanten keu aan de nieuwe wereldkampioen, de Belg Frédéric Caudron, werd vanavond in de Lotto Arena een punt gezet achter het 66ste WK Driebanden.

Net zoals de vorige tornooidagen werd ook deze laatste dag gekenmerkt door schitterende sportieve prestaties. Het biljart dat de voorbije week in Antwerpen werd getoond, bewijst dat deze sporttak de voorbije jaren wereldwijd is uitgegroeid tot topsport pur sang, en dat de beste beoefenaars ervan in niets meer moeten onderdoen voor gerenommeerde atleten uit andere disciplines.

Dat ook België en Nederland de remonte van deze sport niet hebben gemist, blijkt uit de superieure prestaties van Frédéric Caudron en Dick Jaspers. Beiden veroverden zij na prachtige matchen in de eerste ronden een ticket voor de halve finales. Voor Caudron resulteerde dit ook in een finaleplaats en uiteindelijk in de wereldtitel.

Het publiek is het biljarten nog steeds genegen. De organisatie mocht zich donderdag, zaterdag en zondag verheugen in een vol huis. Ook de twee andere tornooidagen lag de opkomst in de buurt van 1.000 biljartfans. Tel daarbij het publiek dat zaterdag en zondag de matchen kon volgen op Sporta, dan kan terecht gesproken worden over een sport die, na een misschien iets mindere periode, zeer zeker terug in de lift zit.

39 jaar na het vorige WK in Antwerpen, was het de droom van organisator Ludo Dielis om opnieuw een legendarisch wereldkampioenschap in de Scheldestad neer te zetten. Daar is hij, met de hulp van zijn team en in samenwerking met verschillende overheden en een keur van sponsors, zonder meer fantastisch in geslaagd.

Dat dit keer wel lukte wat in 1953 en 1974 niet kon - de titel in eigen land houden - zal de eeuwigheidswaarde van dit tornooi alleen maar vergroten. Frédéric Caudron is de terechte wereldkampioen en verzekert zich met deze overwinning van een plaats in de galerij der allergrootsten.

© Kozoom - Harry Van Nijlen

WO 16/10 DO 17/10 dag2 VR 18/10 dag3 ZA 19/10 dag4 ZO 20/10 dag5