medailleslider
16-20 OKTOBER 2013
Yellowballbluekopie
Whiteballbluekopie
Redballbluekopie
WK DRIEBANDEN ANTWERPEN 2013
HOME
WEDSTRIJDEN
SPELERS
TICKETS
CONTACT
ORGANISATIE

Wedstrijden WK Driebanden Antwerpen 2013

dag1
dag2
dag3
dag4
dag5

48 spelers uit de wereldtop nemen deel aan het tornooi. Zij worden ingedeeld in 16 groepen van telkens 3 spelers. De groepen worden aangeduid met de letters A tot P.

Voor het overzicht van de groepsindeling, klik hier.

Voor het overzicht van de wedstrijden klik hier.

Zaterdag

kostasidokassmallHet tornooi ontpopte zich gisteren, zaterdag, tot een hoogmis voor de biljartsport. Met toptreffens als Caudron-Sanchez en Jaspers-Merckx spraken de kenners terecht van een bijltjesdag. Regerend wereldkampioen Eddy Merckx en de Spaanse favoriet Daniel Sanchez overleefden de achtste finales niet. Caudron en Jaspers stootten wel door en bewezen ook in de kwartfinales hun superioriteit.

Frédéric Caudron had weinig moeite met de Duitser Martin Horn. Het werd 16-40 in 15 beurten. Caudron maakte onder meer een serie van 17, de tot nu hoogste van dit WK.

Dick Jaspers kreeg in de kwartfinales met de Turk Tayfun Tasdemir een lastiger klant tegenover zich. Na een gelijk opgaand begin verzekerde Tasdemir zich halfweg van een serieuze voorsprong. Maar een nietsontziende remonte van Jaspers bracht de Lotto Arena in extase en leverde de Nederlander een ticket voor de slotdag op.

Dat er op het scherp van de snee werd gespeeld, bewezen ook de twee partijen die met penalty’s moesten beslecht worden. Zanetti-Teran eindigde gelijk, maar werd uiteindelijk op penalty’s (6-0) gewonnen door de Italiaan. Eenzelfde scenario in de wedstrijd tussen de Griek Polychronopoulos en de Koreaan Kim. Hier was het Polychronopoulus die het haalde op penalty’s: 2-1.

In de kwartfinales moest Polychronopoulus de duimen leggen tegen zijn landgenoot Filippos Kasidokostas: 24-40 in 11 beurten. Deze laatste bewees dat hij ook straks in de halve finales een te duchten tegenstrever zal zijn. Hij neemt het in zijn halve finale op tegen Dick Jaspers. De andere halve finale wordt gespeeld tussen Frédéric Caudron en de Colombiaan Alexander Salazar.

De beide halve finales beginnen zondag om 13 uur. De finale wordt gespeeld om 16 uur. (Foto: Filippos Kasidokostas © Kozoom/Harry Van Nijlen).

japspersfijn

Foto: Dick Jaspers © Kozoom

tasdemifijn

Foto: Tayfun Tasdemir © Kozoom

© Kozoom - Harry Van Nijlen

WO 16/10 DO 17/10 dag2 VR 18/10 dag3 ZA 19/10 dag4 ZO 20/10 dag5